Széchenyi 2020 pályázat

Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

TOP-5.3.1-16

Akadálymentes oldal„Közösségépítés és kohézióerősítés Felsőtárkány és a szomszédságában lévő településeken”
TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00015

A kedvezményezett neve: Felsőtárkányi Közösségfejlesztő Konzorcium
Projektgazda / konzorciumvezető: Eger Térsége Fejlesztési Egyesület
Konzorciumi partnerek: Felsőtárkány Község Önkormányzata, a Bükk Színtér Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft és a Felsőtárkányi Közművelődési Intézmény (jogutód nélkül megszűnt).
A szerződött támogatás összege: 20.250.000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
Projekt időtartama: 2018. október 15. - 2023. március 15.

A pályázat célkitűzése a helyi közösségek fejlesztése elsősorban az egyesület tagtelepüléseinek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalás erősítése a helyi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, továbbá közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok, szabadidős és közlekedésbiztonsági programok megvalósítása által.

A projekt eredményeként fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősödik a civil aktivitás, kialakulnak, illetve megerősödnek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés. A beavatkozás következtében a meglévő (humán) erőforrások felszínre kerülnek, az együttműködések következtében ezen erőforrások aktivizálódnak és minőségi változást hoznak a település, települési közösségek életében.

A közösségi felmérés és tervezés dokumentumai:


© 2024 Eger Térsége Fejlesztési egyesület